Pieczarki na maśle

Ocena:

4.4 (155)

  • 15 min.
  • dla 4 osób

Wyśmienita przekąska pieczarkowa

Składniki:

  • pieczarki
  • masło
  • cebulka
  • sól i pieprz
  • sok z cytryny

Pieczarki na maśle - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.Myjemy i oczyszczamy pieczarki, następnie kroimy je w kawałki.
  • 2. Na patelni lub w rondlu roztapiamy masło i dodajemy drobniutko pokrojoną cebulkę żeby ją poddusić.
  • 3. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i razem dusimy.
  • 4.Po podaniu skrapiamy sokiem z cytryny.
  • 5. Świetne jako dodatek do obiadu lub jako samodzielna przekąska
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne