Paczuszki z łososia

Ocena:

4.52 (162)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 20 minut
Porcja: 260 kcal
Składniki Na 4 porcje

Składniki:

  • 20 dag wędzonego łososia (8 plastrów)
  • 10 dag krewetek w zalewie
  • 5 dag żółtych pomidorków koktajlowych
  • 10 dag twarogu
  • 4 tosty
  • szczypiorek i mięta
  • Do przybrania:
  • 2 żółte pomidorki koktajlowe
  • 3 łyżki kawioru
  • 1/2 cebuli pokrojonej w paseczki
  • sól, pieprz
  • łyżka posiekanego szczypiorku

Paczuszki z łososia - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krewetki osączyć z zalewy, grubo posiekać (4 odłożyć). Pomidorki opłukać, pokroić w kosteczkę.
  • Twaróg wymieszać z pomidorami i krewetkami, przyprawić solą i pieprzem. 2 tosty posmarować pastą, przykryć pozostałymi tostami. Tak przygotowane sandwicze przekroić na ćwiartki, aby powstały 4 małe trójkąty, i owinąć plastrami wędzonego łososia.
  • Każdą paczuszkę udekorować kawałkiem krewetki, kawiorem, cząstką pomidorka, ziołami oraz paseczkami cebuli.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne