Pączki parzone bez drożdży

Ocena:

4.45 (181)

  • 40 min.
  • dla 5 osób

Przepis z mojego zeszytu były czasy ,że składnika jak drożdże czasem brakowało;)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki wody
  • 4 jajka
  • 1 1/2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól
  • otarta skórka z cytryny
  • cukier puder do posypania
  • tłuszcz do smażenia

Pączki parzone bez drożdży - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wodę gotujemy z masłem i od razu wsypujemy mąkę mieszamy aż ciasto będzie odstawać od rondla zostawiamy do wystudzenia.Następnie wbijamy jajka dodajemy 2 łyżeczki cukru,skórkę z cytryny i szczyptę soli wszystko dokładnie wyrabiamy.Tłuszcz rozgrzewamy w rondlu do wrzenia łyżkę maczamy w tłuszczu bierzemy nie wielkie porcje ciasta ,wrzucamy na wrzący tłuszcz i smażymy 5-7 minut.Zrumienione pączki wyjmujemy na papier aby ociekł nadmiar tłuszczu następnie lekko przestudzone posypujemy cukrem pudrem.Smacznego
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne