NUTELLA z JABŁEK

Ocena:

4.36 (193)

  • 3 godz. 0 min.
  • dla 1 osoby

wspaniały kwaskowy smak

Składniki:

  • 2 kg jabłek
  • 1 kg cukru
  • 1 kakao z wiatrakiem
  • cukier waniliowy
  • cynamon

Nutella z jabłek - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jabłka obrać, pokroić drobno, można smażyć aż się rozpadną ale szybciej się to robi - wkładamy do prodziża i po godzinach gotowe. Dodajemy cukier, gotujemy jeszcze około godziny i na koniec wsypujemy kakao i cukier waniliowy, możemy dosypać cynamonu. Wkładamy do słoiczków i przekręcamy do góry dnem.
  • Do chleba lub do przekładania ciast i tortów.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne