Morszczuk

Ocena:

4.45 (213)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
Morszczuk to niesłusznie niedoceniana ryba. A jest taka smaczna! U mnie morszczuk na obiad pojawia się w panierce z ulubionymi dodatkami. Uwaga - morszczuk powinien być dobrze doprawiony.

Składniki:

  • mrożony filet z morszczuka
  • jajko
  • mąka
  • olej
  • sól
  • cytryna

Morszczuk - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zamrożoną rybę solimy (można również posypać ziołami np. tymiankiem), obtaczamy w jajku i mące, następnie wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy do zarumienienia na średnim ogniu. Podajemy z cytryną i ulubionymi dodatkami.

Porady

Morszczuk sprawdzi się do dania brytyjskiego typy fish&chips

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne