Mięsna zupa grzybowa

Ocena:

4.48 (157)

  • 35 min.
  • dla 2 osób
  • łatwy

Mięsna zupa grzybowa to sposób na wykorzystanie pasty grzybowej. Sycąca i kaloryczna idealnie sprawdzi się na zimniejsze dni. Spróbuj mięsnej zupy grzybowej.

Składniki:

  • boczek  100 g

  • kiełbasa jałowcowa  150 g

  • ziemniaki  4 szt.

  • pasta grzybowa  1 słoik

  • bulion warzywny  1 l

  • pieprz  3 g

  • sos sojowy  5 ml

  • śmietana  100 g

  • natka pietruszki  0.5 pęczka

Mięsna zupa grzybowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krok 1:

    Smażenie: kiełbasę kroimy w plasterki. Boczek tniemy w kostkę. Wysmażamy na patelni i przekładamy do garnka.

  • Krok 2:

    Gotowanie: dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i dodajemy pastę grzybową. Zalewamy ok. 1 l bulionu albo wody, gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.

  • Krok 3:

    Blendowanie: ok. 1/3 zupy odlewamy i miksujemy blenderem na krem, z powrotem wlewamy do garnka. Mieszamy.

  • Krok 4:

    Doprawianie: przyprawiamy do smaku pieprzem i sosem sojowym. Na koniec mięsną zupę grzybową można zabielić śmietaną. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką lub koperkiem.

Porady

Zobacz: pasta grzybowa 

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne