1/5. Marynowane Polędwiczki Wieprzowe z Piekarnika
Polędwiczki po wyjęciu z formy zawinąć w folię aluminiową - na tłuszczu po zapiekanu zrobić sos. Podałem z białymi kluskami i czerwoną kapustą.
medon
2/5. Marynowane Polędwiczki Wieprzowe z Piekarnika
Następnie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego - polać pozostałą marynatą i zapiekać w piekarniku.
medon
3/5. Marynowane Polędwiczki Wieprzowe z Piekarnika
Zamarynowane polędwiczki obsmażyć na patelni teflonowej przez około 3 minut z obydwu stron.
medon
4/5. Marynowane Polędwiczki Wieprzowe z Piekarnika
Mięso natrzeć marynatą i odstawić na całą noc do lodówki, żeby mięso przeżarło i nabrało wyrazistości.
medon
5/5. Marynowane Polędwiczki Wieprzowe z Piekarnika
Polędwiczki umyć i wyciąć błony - mięso naciąć wzdłuż - następnie rozłożyć w miejscu rozcięcia i lekko rozpłaszczyć dłonią, tak żeby powstał płat mięsa.