Marynowane jabłka i gruszki

Ocena:

4.32 (179)

  • 40 min.
  • dla 4 osób

Przepis na marynowane jabłka i gruszki.

Składniki:

  • po 2 kg małych gruszek i jabłek
  • liście czarnej porzeczki, wiśni
  • świeży estragon
  • 1 l octu spirytusowego 10%
  • 4 szklanki cukru

Marynowane jabłka i gruszki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Owoce (w całości, usuwamy tylko ogonki) układamy na przemian w słojach, przekładając je liśćmi i estragonem. Ocet mieszamy z 1 l wody i cukrem, zagotowujemy, studzimy, ponownie zagotowujemy. Ostudzonym płynem zalewamy owoce w słojach.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne