Makrela w sosie winno - pomidorowym

Ocena:

4.43 (175)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 2 osób
Makrela w sosie winno - pomidorowym

Składniki:

  • 2 posiekane średnie cebule,
  • 2 posiekane ząbki czosnku,
  • 3 średnie pomidory posiekane,
  • posiekana natka pietruszki,
  • 2 filety z makreli,
  • pół szklanki białego wytrawnego wina,
  • 2-3 łyżki oleju.

Makrela w sosie winno - pomidorowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Smażyć cebulę przez 5 minut, dodać pomidory, wino, posiekany czosnek, sól i pieprz. Dusić przez 15-20 minut. Połowę sosu wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego. Na sosie ułożyć filety i przykryć je resztką sosu. Piec przez 35-40 minut w temperaturze 190 stopni.
  • Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne