Makaron smażony z łososiem i parmezanem

Ocena:

4.37 (203)

  • 40 min.
  • dla 2 osób
Przepisy na łososia - Makaron smażony z łososiem i parmezanem

Składniki:

  • 15 dag świeżego łososia bez skóry
  • sól
  • oliwa
  • 4 ząbki czosnku
  • 25 dag długiego makaronu (linguini, tagliatelle, spaghetti)
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 1–2 łyżki posiekanego tymianku
  • pieprz

Makaron smażony z łososiem i parmezanem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przepis na makaron smażony z łososiem i parmezanem:
  • Łososia pokroić w małe kawałki i posolić. Na łyżce oliwy  podsmażyć  posiekany  czosnek,  włożyć  kawałki łososia, usmażyć.
  • Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, odcedzić, przełożyć na patelnię z gorącym olejem i łososiem, dokładnie wymieszać.
  • Wsypać  parmezan  i  zioła,  ponownie wymieszać,  ew.  przyprawić  do  smaku  pieprzem. Przełożyć na ogrzane talerze, udekorować gałązką tymianku. Podawać natychmiast.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne