kotlety z białej kapusty.

Ocena:

4.42 (230)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
coś innego z kapusty.

Składniki:

  • 1/2 główka białej kapusty
  • jajko
  • bułka tarta
  • 4 pieczarki
  • sól, pieprz czarny i ziołowy
  • cebula
  • tłuszcz do smażenia
  • 1/2 kajzerki

Kotlety z białej kapusty. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • kapustę pokroić,wrzucić kostkę bulionową i gotować 30 minut,po ugotowaniu przełożyć na sito i osączyć kiedy ostygnie wycisnąć z pozostałej wody.
  • cebulkę podsmażyć dodać pokrojone pieczarki,smażyć aż wyparuje sos.
  • kapustę można jeszcze posiekać jeśli jest zbyt gruba,dodajemy pieczarki,sól,pieprze,namoczoną kajzerkę i porządnie odciśniętą, ,jajko i mieszamy
  • formujemy kotlety obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym tłuszczu
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne