Koronkowe naleśniki z malinami

Ocena:

4.39 (150)

  • 20 min.
  • dla 6 osób

Przygotowanie: 20 minut Porcja: 400 kcal Składniki na 6 porcji

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 3 jajka
  • łyżka cukru waniliowego
  • 3 łyżki masła do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • opakowanie mrożonki Maliny
  • 3 łyżki cukru
  • 3/4 szklanki śmietany kremówki

Koronkowe naleśniki z malinami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka roztrzepać, wlać mleko, wsypać mąkę i cukier waniliowy, zmiksować na gładkie ciasto.
  • Mrożone maliny włożyć do miski, posypać cukrem, odstawić. Śmietanę lekko ubić.
  • 2 łyżeczki masła rozgrzać na patelni, wlać porcję ciasta robiąc esy-floresy (naleśniki powinny być ażurowe), smażyć kilka minut z jednej strony, odwrócić i dosmażyć. Tak samo usmażyć resztę placków. Trzymać w cieple.
  • Maliny osączyć na sicie. Naleśniki ułożyć na talerzach, obłożyć owocami i bitą śmietaną, oprószyć cukrem pudrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne