Kakaowy biszkopt z dwóch jaj.

Ocena:

4.5 (157)

  • 40 min.
  • dla 4 osób
Bardzo łatwy biszkopcik do przekładania masami śmietanowymi.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki kakao

Kakaowy biszkopt z dwóch jaj. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier. Ubić je razem na puszystą masę (ok. 5-10 minut mikserem). Do ubitych z cukrem jajek dodać kakao i wymieszać. Dodawać do nich porcjami przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i szybko, ale bardzo delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przelać do średniej tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Piec w 180 stopniach przez ok.20-25 minut.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne