JABŁKA W SYROPIE

Ocena:

4.46 (147)

  • 60 min.
  • dla 3 osób
Pysznie,aromatycznie..syropik doskonały do rozrobienia do picia,jabłuszka DO DESERÓW

Składniki:

  • 2 kg jabłek odmiany twardej-papierówka sie nie nadaje jest za miękka
  • na każdy słoik szklankowy:
  • 3 łyżki cukru
  • 2 gożdziki
  • woda na wysokośc słoiczka-ok 3.4 szklanki

Jabłka w syropie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jabłka obieramy,kroimy na cwiarteczki,usuwamy pestki.Układamy do wyparzonych słoiczków.Do kazdego słoika wsypujemy 3 łyżki cukru i po 2 gożdziki.Zalewamy gorącą wodą.Delikatnie mieszamy zeby wymieszal sie cukier-mozna tez wczesniej rozpuscis cukier w gorącej wodzie i wlać do słoików.Pasteryzujemy 10 minut od zagotowania wody.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne