Gruszki zapiekane z serem

Ocena:

4.53 (196)

  • 20 min.
  • dla 8 osób
Przygotowanie: 20 minut
Grillowanie: 10 minut
Porcja: 440 kcal
Składniki na 8 porcji

Składniki:

  • 15 dag orzechów włoskich
  • 15 dag masła
  • 20 dag sera pleśniowego
  • 4 gruszki
  • sok z 1 cytryny
  • łyżka masła
  • garść listków natki pietruszki i melisy

Gruszki zapiekane z serem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 8 połówek orzechów odłożyć, resztę drobno posiekać. Masło zmiksować na piankę. Ser rozkruszyć, wymieszać z masłem i orzechami. Gruszki umyć, osuszyć, przekroić na pół. Usunąć gniazda nasienne. W miejscu przekrojenia obficie skropić sokiem z cytryny.
  • 8 kawałków folii aluminiowej wysmarować masłem. Na każdej położyć połówkę gruszki, a na niej po pół łyżeczki masy serowej. Folię zawinąć. Grillować ok. 10 min.
  • Resztę masy serowej poukładać na upieczonych gruszkach. Udekorować odłożonymi połówkami orzechów oraz ziołami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne