Gotowa zupa grzybowa na święta

Ocena:

4.56 (140)

  • 15 min.
  • dla 3 osób

Uwielbiana jesienią i zimą, obowiązkowa na wigilijnym stole. Mieszanka na zupę z dodatkiem aromatycznych polskich podgrzybków.

Składniki:

  • Zupa grzybowa daucy - 1 paczka
  • Śmietana 12% - 1/2 szklanki
  • Tymianek - 1/2 łyżeczki
  • Rozmaryn - 1/2 łyżeczki
  • Cząber - 1/2 łyżeczki
  • Bulion warzywny
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • Natka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz czarny

Gotowa zupa grzybowa na święta - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przygotuj 1 l bulionu warzywnego lub mięsnego według własnego uznania.
  • Wsyp zupę grzybową d’aucy do wrzącego bulionu warzywnego i gotuj około 10 minut.
  • Dodaj przyprawy.
  • Zabiel zupę śmietaną. Aby zupa się nie zważyła
  • do kubka ze śmietaną wlej kilka łyżek gorącej zupy
  • energicznie wymieszaj
  • a następnie dodaj do gorącej zupy. Całość gotuj na wolnym ogniu jeszcze przez dwie minuty.
  • Podawaj gorącą
  • posypaną posiekaną natką świeżej pietruszki. Świetnie smakuje także z chrupiącym chlebem.

Porady

Zupa Grzybowa d'aucy z dodatkiem aromatycznych polskich podgrzybków. Dla poszukujących inspiracji d’aucy przedstawia całą serię pysznych wideo przepisów na www.daucyinspiruje.pl.  

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne