Chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą

Ocena:

4.55 (179)

  • 20 min.
  • dla 6 osób
  • łatwy

Chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą to lekki, kremowy i orzeźwiający posiłek na upalne dni. Wypróbuj przepis na chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą podczas rodzinnego obiadu.

Składniki:

  • granat  4 szt.

  • mięta  0.5 pęczka

  • woda różana  1 łyżka stołowa

  • mleko kokosowe  500 ml

  • cukier  125 g

Chłodnik z granatów z mlekiem kokosowym i miętą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krok 1: Granaty otwieramy, aby wydobyć nasiona. 2 łyżki nasion odkładamy, resztę przelewamy na sitku wodą. Opłukane wkładamy do blendera i miksujemy przez 5 minut na wysokich obrotach. Pulpę przecieramy. Uzyskany sok filtrujemy przez sito i z powrotem wkładamy do miski miksera.
  • Krok 2: Dodajemy mleko kokosowe, cukier i wodę różaną. Mieszamy, aby uzyskać jednorodną mieszaninę. Rozlewamy do miseczek dodajemy odłożone nasiona granatu i wstawiamy do lodówki co najmniej na 1 godz. Przed podaniem dekorujemy listkami świeżej mięty.

Porady

Zobacz: krem z fety i konfitury z pomidorów z czosnkiem

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne