Biszkopt kawowy

Ocena:

4.36 (208)

  • 55 min.

idealna baza do tortu kawowego lub z masą orzechową

Składniki:

  • 7 jajek
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 2 łyżeczki octu
  • 1,5 szklanki mąki wymieszanej lub 1 szklanka pszennej i 0,5 szkl. ziemniaczanej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kawy rozpuszczalnej np. Jakobs Vel wet lub 2 łyżki kawy mielonej

Biszkopt kawowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Schłodzone białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodawać cukier , a potem po 1 żółtku i 2 łyżeczki octu. Na koniec mąka z proszkiem i kawą. Piec około 45 min 180 st.

Porady

Zobacz też: przepis na biszkopt sabaudzki

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne