Babeczki czekoladowo-orzechowe

Ocena:

4.47 (162)

  • 60 min.
  • więcej niż 10 osób

Szybie i proste w przygotowaniu babeczki czekoladowo-orzechowe

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 3 łyżki ciemnego kakao
  • 3/4 szklanki cukru
  • Dodatkowo:
  • 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 0,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich

Babeczki czekoladowo-orzechowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Jajka utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać do niej olej i jogurt. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę przesiać przez sito, a następnie wsypać do mokrych składników i krótko wymieszać.
  • Do ciasta dodać jedną tabliczkę posiekanej czekolady i orzechy. Ciasto przelać do papilotek do ich 3/4 wysokości. Do każdej wcisnąć po kilka kawałków pozostałej czekolady. Piec w temperaturze 175 stopni przez ok. 20 minut. Z przepisu wychodzi 16 babeczek. link do mojej strony z przepisem : http://ciastamoniki.blogspot.com/2016/01/babeczki-czekoladowo-orzechowe.html

Porady

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne