Jak zawijać faworki?
Kruche, słodkie, delikatne - oto faworki idealne, czyli przebój tłustego czwartku i karnawału. Jak je zawijać, by były piękne i zgrabne?
Podobne artykuły
Faworki - róże karnawałowe
Są chrupiące i złociste jak każde faworki, ale wyglądają zupełnie inaczej - róże karnawałowe najlepiej podawać oprószone cukrem pudrem i z odrobiną konfitury w środku.
Jak nadziewać pączki?
Nadzienie do pączków to poważna sprawa - jedni akceptują tylko różę, inni powidła, jeszcze inni czekoladę lub karmel. Jak nadziewać pączki, żeby ilość nadzienia była w sam raz?
Szybkie pączki z ciasta francuskiego
Trochę jak pączek typu donut, trochę jak croissant, czyli bardziej jak cronut. Błyskawiczne, proste, pyszne i niezwykle kaloryczne!
Pączki gniazdka z ciasta parzonego
Pączki hiszpańskie gniazdka - są znane pod różnymi nazwami. Ciasto samo w sobie nie jest zbyt słodkie, ale lukier i cukier puder dodają całości słodyczy. Być może na takie nie wyglądają, ale to naprawdę...
Jak zwijać sushi? Wystarczy trochę wprawy!
Przygotuj wszystkie składniki i obejrzyj naszą instrukcję - zdecydowane ruchy do podstawa!
Komentarze