Filmy kulinarne

2018-12-03 10:06

Jak gotować kaszę jaglaną

Kasza jaglana to hit ostatnich lat. Jest smaczna i wartościowa. Ale jak gotować kaszę jaglaną, aby nie była gorzka, a smaczna i sypka? Oto kilka zasad, jak gotować kaszę jaglaną w prawidłowy sposób.

2018-11-08 15:14

5 bazowych sosów w kuchni

Nie tylko sos pomidorowy czy sos beszamelowy. 5 bazowych sosów w kuchni to wiedza niezbędna do gotowania coraz to lepszych potraw. Poznajcie ich sekrety.

2018-10-30 16:31

Jak obrać granat

Granat kusi soczystymi ziarenkami, ale może sprawić kłopot przy obieraniu. Na szczęście mamy na to prosty trik! Jak obrać granat bez bałaganu? Zobaczcie wideo poniżej!

2018-10-12 11:29

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Wyrośnięte racuchy drożdżowe z jabłkami to propozycja na śniadanie lub deser. Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku. Obowiązkowo posyp cukrem pudrem przed podaniem.

2018-10-09 15:31

Śniadanie z różnych stron świata

U jednych słodki rogalik, u drugich zupa i porcja ryżu. Odkrywamy sekrety śniadania z różnych stron świata. Skusicie się na śniadanie francuskie, skandynawskie, a może angielskie?

2018-10-02 16:54

Krojenie warzyw - techniki, które warto znać!

W kostkę, słupki, a może plasterki? Podpowiadamy techniki krojenia warzyw w profesjonalnej kuchni. Który kształt będzie najlepszy do sałatki, a który do dań duszonych? Szczegóły w wideo.

2018-09-21 16:24

Zupa kurkowa - hit na jesień

Z jednej strony kremowa zupa kurkowa, a z drugiej ma wyczuwalne kawałki grzybów i cząstki ziemniaczków. Całość pachnąca, sycąca i bardzo prosta do przygotowania.

2018-07-26 12:11

Placki dookoła świata

Polskie placki ziemniaczane, indyjskie roti, a może węgierski langosz? Oto placki z różnych stron świata, które warto znać.

2018-07-26 12:05

Kaloryczność wakacyjnych przekąsek

Nie tylko fast-food to bomba kaloryczna. Oto największe kaloryczne grzeszki, które zdarza nam się pałaszować na wakacjach. Niektóre liczby mogą zaskoczyć!