Filmy kulinarne

2018-02-09 10:19

Kulinarne lekcje języków: Aperitivo

Piękny zwyczaj! Aperitivo poprzedza kolację, a czasem nawet ją zastępuje. Na czym polega, jak się to robi i jakie słowa warto znać? Podpowie Marco Ghia z Akademii Kulinarnej Whirlpool.

2018-02-08 13:36

Ciasto na pizzę

Perfekcyjne ciasto na pizzę - cienkie i bardzo smaczne. Daj mu czas, musi wyrosnąć - proste dodatki zagwarantują najlepszy efekt.

2018-02-07 16:56

Pączki gniazdka z ciasta parzonego

Pączki hiszpańskie gniazdka - są znane pod różnymi nazwami. Ciasto samo w sobie nie jest zbyt słodkie, ale lukier i cukier puder dodają całości słodyczy. Być może na takie nie wyglądają, ale to naprawdę...

2018-02-05 15:54

Faworki - róże karnawałowe

Są chrupiące i złociste jak każde faworki, ale wyglądają zupełnie inaczej - róże karnawałowe najlepiej podawać oprószone cukrem pudrem i z odrobiną konfitury w środku.

2018-02-05 11:21

Ptysie - proste i szybkie

Wyglądają okazale, a są tak łatwe - ptysie! Ciasto parzone robi się bardzo prosto i szybko, więc ptysie mogą się okazać twoim "pewniakiem".

2018-01-29 15:36

Jak rozpoznać naprawdę dobrą czekoladę?

Nie zawsze znana marka i wysoka cena oznaczają, że czekolada jest wysokiej jakości - przyjrzyj się jej, dotknij, posłuchaj! Oto 5 kroków, które pomogą ci rozpoznać dobry produkt.

2018-01-25 13:12

Szybkie pączki z ciasta francuskiego

Trochę jak pączek typu donut, trochę jak croissant, czyli bardziej jak cronut. Błyskawiczne, proste, pyszne i niezwykle kaloryczne!

2018-01-10 11:32

Kulinarne lekcje języków: Śniadanie

Jak Włosi jedzą śniadanie? Szybko i smacznie! Niby są już spóźnieni, ale dwie minuty na kawę i rogalik zawsze znajdą. Marco Ghia z Akademii Kulinarnej Whirlpool opowiada o śniadaniowych zwyczajach Włochów.

2018-01-04 10:56

Aromatyczny rosół bez mięsa

Nie jesz mięsa? A może po prostu nie masz go akurat w lodówce. Wystarczy, ze są przyprawy i włoszczyzna, a przygotuje prostą, szybką i wegetariańską wersję rosołu. To oczywiście zupełnie inny smak, ale...