Z takiego założenia wyszedł Dayne Levinard, barista z Johannesburga, który jako pierwszy wpadł na ten pomysł i opatentował rożek do picia kawy. Pomysłodawca doszedł do perfekcji po czterech latach szukania i testowania produktów, które stworzyły jadalną filiżankę. Okazuje się, że do zrobienia perfekcyjnego rożka potrzebna jest specjalna maszyna i aż cztery rodzaje czekolady, które zatrzymują proces przesiąkania wafelka.

 

Take me, I'm yours!

Post udostępniony przez CoffeeInACone ® (@coffeeinacone)

Podczas konsumpcji musicie się jednak spieszyć. Od momentu nalania kawy macie dziesięć minut, aby ją wypić. W innym wypadku czekolada wypełniająca rożek zacznie się rozpuszczać, a rożek może zacząć przeciekać. Jeżeli lubicie uwieczniać takie smakołyki na Instagramie, czasu na wypicie kawy macie jeszcze mniej. Nie bez powodu nazywana jest najbardziej instagramową kawą świata. Z tego co wiemy, takiej kawy nie oferuje żadna kawiarnia w Polsce, ale może wy znacie takie miejsca. Jeśli tak podzielcie się z nami!


 

Autor : Michał Wierzbicki