Cristina Catese, włoska szefowa kuchni i ekspertka w magazynie "Moje Gotowanie", poleca przepis na błyskawiczne ciasteczka orzechowe. Wspólne pieczenie odbyło się w studiu kulinarnym Od Kuchni w Warszawie. Co ważne - orzechy włoskie dodajemy zarówno do masy, jak i dekoracji słodkości. A jak to smakuje? Przekonajcie się i upieczcie z nami te pyszności. Wykonanie krok po kroku na wideo, a proporcje składników poniżej.
●100 g miękkiego masła ●70 g cukru ●1 duże jajko ●1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego ●skórka starta z 1/2 pomarańczy ●200 g mąki 00 ●50 g mielonych orzechów włoskich ●2 łyżeczki proszku do pieczenia ●5 łyżek cukru ●20 połówek orzechów włoskich
20 porcjI | przygotowanie: 40 minut + CHŁODZENIE
Komentarze