Przepisy kulinarne
Niedziela, 21 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44184
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zapiekanki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zapiekanki z pieczarkami

Zapiekanki z pieczarkami Renata Kawa
Dodane przez:
Czas przygotowania: 75 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 400g pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 bułki kajzerki
  • olej
  • sól, pieprz
  • ulubione zioła
  • 8 małych plastrów żółtego sera

Te zapiekanki są wyśmienite! Chrupiące i gorące, w sam raz na zimowe wieczory.

Etapy przygotowania

Pieczarki, cebulę i czosnek obierz i umyj. Cebulę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do garnka na gorący olej aby się podsmażyła. Czosnek drobno posiekaj i wrzuć do cebuli pod koniec jej smażenia. Pieczarki pokrój na niewielkie kawałki i wrzuć do usmażonej cebuli z czosnkiem. Pieczarki smaż około 40 minut. W tym czasie mocno się skurczą i wypuszczą wodę. Jeśli cała woda wyparuje, a pieczarki będą jeszcze twardawe, można podlać je przegotowaną wodą lub bulionem aby się nic nie przypaliło. Pod koniec smażenia, gdy już będą miękkie, dodaj sól, pieprz i ulubione zioła. Kajzerki przekrój na pół i z każdej połówki wyjmij środek bądź powgniataj wnętrze bułki aby powstał dołek. Następnie rozłóż równe porcje usmażonych i jeszcze ciepłych pieczarek do 8 połówek i przykryj serem. Włóż zapiekanki do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na 7-10 minut. Najlepiej smakują z odrobiną keczupu.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

chef7

Ilosc dodanych przepisow:
3

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404