Przepisy kulinarne
Czwartek, 2 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zapiekanki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zapiekanka z rybą

Zapiekanka z rybą Dominik
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 0,5 kg fileta z ryby białej (najlepiej dorsza),
  • 3 ziemniaki,
  • 2 marchewki,
  • 1 seler,
  • 2 cebule,
  • 15 dag suszonych polskich śliwek,
  • 1 łyżka masła,
  • Sos
  • pół szklanki śmietany 18%,
  • pół szklanki soku pomidorowego (może być koncentrat)
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól,
  • pieprz.

Pyszna zapiekanka która może być podawana jako danie obiadowe lub kolacja.

Etapy przygotowania

Rybę skropić sokiem z cytryny i smażyć bez panierki. Warzywa: ziemniaki pokroić w plasterki, marchewke pokroić w kostkę,seler w kostkę, cebulę pokroić w piórka i wszystko to dusić na oleju, dodać suszone śliwki i łyżkę masła. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć duszone warzywa. Na wierzch położyć rybę i zalać sosem. Zapiekać pół godziny w temperaturze 180 stopni C.

Wykonanie sosu.

Wymieszać pół szklanki śmietany z połową szklanki soku pomidorowego lub koncentratu, dodać ząbek czosnku i sól, pieprz do smaku. Gotowym sosem zalać potrawę i wstawić do zapieczenia.

Smacznego


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

annimka

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
1

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
406