Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43571
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zapiekanki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zapiekanka ryzowa z jablkami

Zapiekanka ryzowa z jablkami Jakob
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 2 saszetki ryzu ( moja miala 125 g)
  • 5-6 jablek
  • ca 6 lyzek masla
  • cukier i cynamon do smaku
  • naczynie zaroodporne
  • 1 lyzeczka soli

Z menu niejadka c.d.

Etapy przygotowania

Ryz ugotowac w osolonej wodzie (1 lyzeczka soli).
Jablka umyc, obrac, zetrzec na tarce o grubych oczkach.
W naczyniu zaroodpornym ukladamy kolejno warstwy : 1/2 porcji jablek (ktore posypujemy cukrem i cynamonem do smaku, ),1 saszetka ugotowanego ryzu, polewamy 1/2 porcja roztopionego masla, na to pozostala czesc jablek (znowu slodzimy, posypujemy cynamonem), pozostala saszetka z ryzem i polewamy reszta masla.
Wkladamy do rozgrzanego do 175 st. C piekarnika na ca 20 min.
Masla mozna uzyc wiecej, jesli jest taka potrzeba.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1056

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
88

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!