Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43601
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zapiekanki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zapiekanka ryzowa z jablkami

Zapiekanka ryzowa z jablkami Jakob
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 2 saszetki ryzu ( moja miala 125 g)
  • 5-6 jablek
  • ca 6 lyzek masla
  • cukier i cynamon do smaku
  • naczynie zaroodporne
  • 1 lyzeczka soli

Z menu niejadka c.d.

Etapy przygotowania

Ryz ugotowac w osolonej wodzie (1 lyzeczka soli).
Jablka umyc, obrac, zetrzec na tarce o grubych oczkach.
W naczyniu zaroodpornym ukladamy kolejno warstwy : 1/2 porcji jablek (ktore posypujemy cukrem i cynamonem do smaku, ),1 saszetka ugotowanego ryzu, polewamy 1/2 porcja roztopionego masla, na to pozostala czesc jablek (znowu slodzimy, posypujemy cynamonem), pozostala saszetka z ryzem i polewamy reszta masla.
Wkladamy do rozgrzanego do 175 st. C piekarnika na ca 20 min.
Masla mozna uzyc wiecej, jesli jest taka potrzeba.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!