Przepisy kulinarne
Niedziela, 26 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44691
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Zapiekanki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Zapiekanka ryzowa z jablkami

Zapiekanka ryzowa z jablkami Jakob
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 2 saszetki ryzu ( moja miala 125 g)
  • 5-6 jablek
  • ca 6 lyzek masla
  • cukier i cynamon do smaku
  • naczynie zaroodporne
  • 1 lyzeczka soli

Z menu niejadka c.d.

Etapy przygotowania

Ryz ugotowac w osolonej wodzie (1 lyzeczka soli).
Jablka umyc, obrac, zetrzec na tarce o grubych oczkach.
W naczyniu zaroodpornym ukladamy kolejno warstwy : 1/2 porcji jablek (ktore posypujemy cukrem i cynamonem do smaku, ),1 saszetka ugotowanego ryzu, polewamy 1/2 porcja roztopionego masla, na to pozostala czesc jablek (znowu slodzimy, posypujemy cynamonem), pozostala saszetka z ryzem i polewamy reszta masla.
Wkladamy do rozgrzanego do 175 st. C piekarnika na ca 20 min.
Masla mozna uzyc wiecej, jesli jest taka potrzeba.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3038

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
15

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
25

Katkabx

Ilosc dodanych przepisow:
1

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
21