Przepisy kulinarne
Niedziela, 26 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wielkanoc

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wielkanocne Skrzaty

Wielkanocne Skrzaty evita0007
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 4 jajka kurze
  • 4 rzodkiewki
  • 1 cebula czerwona
  • 1/3 małej łyżeczki barwnik dowolny kolor (ja miałam zielony)
  • majonez i szczypior (wg.uznania)

Fajne,wesołe i smaczne Skrzaty z pewnością powędrują na wielkanocny stół :-)

Etapy przygotowania

Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie,studzimy-obieramy.

Do garnka z barwnikiem wlewamy gorącą przegotowaną wodę i wkładamy do niej obrane jajka na około 15 minut.Wyciągamy i odcinamy od nich czapki za pomocą nożyka.

Z umytych i osuszonych rzodkiewek wycinamy oczka i bużkę,a w to miejsce wciskamy majonez.

Cebule obieramy i przecinamy za pomocą nożyka do dekoracji.Z połówki cebuli wyciągamy krążki.

Na talerzu za pomocą szprycy lub łyżki wykładamy majonez.Na majonez rozsypujemy posiekany szczypior.Na szczypior układamy krążki cebuli,na każdy kładziemy jajko dodajemy główke z rzodkiewki , nakładamy czapę i gotowe....


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze

 
23.5.2012

Podobają mi się. 5.

 
25.3.2012

Pieknie to wygląda...robię podobnie tyle że główki kurczaczkow robie z żółtek jaj ugotowanych na twardo..

 
22.3.2012

Kolejny superancki pomysl do mojej kolekcji dzieciecych potraw- slicznosci Ewcia!!!





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210