Przepisy kulinarne
Wtorek, 22 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43985
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wielkanoc

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sos wielkanocny z jajek i chrzanu

Sos wielkanocny z jajek i chrzanu Jagna
Dodane przez:
Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 15 minut

Składniki

  • 5 jajek (ugotowanych na twardo)
  • 2 łyżki śmietany
  • majonez
  • tarty chrzan
  • sól
  • pieprz

Sos jajeczno chrzanowy- łagodny dodatek do wędlin i mięska

Etapy przygotowania

Ugotowane żółtka jajek rozcieram ze śmietaną i tartym chrzanem. Doprawiam do smaku solą pieprzem. Białka jajek kroję w kosteczkę i  dodaję do roztartych żółtek. Uzupełniam majonezem. Jeżeli są za łagodne można dodać więcej chrzanu. Idealne do wędlin i zawsze na wielkanoc.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
29.3.2010

na pewno spróbuję tego sosiku...





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2885

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
30

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
212