Przepisy kulinarne
Czwartek, 17 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43571
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wielkanoc

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sernik bez spodu

Sernik bez spodu Aneta Kurdybelska
Dodane przez:
Czas przygotowania: 100 minut
Czas pieczenia: 70 minut
Ilość porcji: 12

Składniki

  • 5 jaj,
  • szklanka mleka,
  • garść rodzynek lub skórki pomarańczowej,
  • 150 g cukru pudru,
  • 750 g zmielonego twarogu,
  • aromat śmietankowy,
  • 1 Sernix,
  • polewa czekoladowa.

Puszysty sernik delikatnie rozpływający się w ustach

Etapy przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do żółtek dodać zmielony twaróg, aromat, cukier puder, proszek Sernix i mleko. Wszystko miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Wsypać bakalie i wymieszać. Do masy dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką, przełożyć do wysmarowanej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy 24 cm. Upiec. Zostawić 20 minut w piekarniku po upieczeniu. Wystudzone ciasto polać polewą czekoladową.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Aninka88

Ilosc dodanych przepisow:
121

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2803

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1056

czarrna

Ilosc dodanych przepisow:
497

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
88

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!