Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44001
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wielkanoc

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sernik

Sernik Majka211
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Czas pieczenia: 65 minut

Składniki

  • 1 kg sera
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jaja
  • 20 dag margaryny
  • 1 cukier waniliowy lub aromat
  • budyń waniliowy
  • bakalie

Tradycyjny sernik ucierany

Etapy przygotowania

Ser przemielić przez maszynkę.
Żółtka oddzielić od białek.
Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać ser, aromat waniliowy i budyń.
Wszystko utrzeć na gładką masę. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i bakalie.
Masę wylać do natłuszczonej formy.
Piec godzinę w temp. 190 st. C w funkcji "góra dół", po pół godziny przełączyć na pieczenie samego dołu, żeby góra się nie spaliła.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
20.9.2010

z chęcią spałaszowałbym kawałeczek takiego sernika :-) ale chyba,a raczej na pewno będzie to kupny sernik gdyż pieczenie ciast to nie jest moja specjalność heh ale muszę kiedyś spróbować ;-)





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
32

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
214

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194