Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 27 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44691
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wielkanoc

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką

Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 8

Składniki

  • nieduży kalafior
  • 20 dag mrożonego bobu
  • cukier
  • sól
  • 10 jajek przepiórczych
  • pęczek rzodkiewek
  • rukiew wodna, rukola, roszponka lub inna sałata do wyboru
  • SOS:
  • utarty ząbek czosnku
  • 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • łyżka miodowej musztardy diżońskiej
  • 9 łyżek oliwy extra vergine
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

Etapy przygotowania

Przepisy na Wielkanoc

Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką wg Agnieszki i Marcina Kręglickich

Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy. Rozmrożony  bób  obieramy  ze  skórki  i  parzymy w posłodzonym i posolonym wrzątku. Jajka gotujemy na twardo, rzodkiewki myjemy i kroimy na  kawałki,  sałatę  płuczemy  i  osuszamy.
 
SOS:
wszystkie składniki dokładnie mieszamy, najlepiej energicznie potrząsając w zakręcanym słoiku.  Mieszamy  składniki  sałatki  z  sosem, przekrojone jajeczka układamy na wierzchu.

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!  
 Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3038

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
25

Katkabx

Ilosc dodanych przepisow:
1

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
21