Przepisy kulinarne
Czwartek, 28 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44081
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wielkanoc

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką

Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 8

Składniki

  • nieduży kalafior
  • 20 dag mrożonego bobu
  • cukier
  • sól
  • 10 jajek przepiórczych
  • pęczek rzodkiewek
  • rukiew wodna, rukola, roszponka lub inna sałata do wyboru
  • SOS:
  • utarty ząbek czosnku
  • 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • łyżka miodowej musztardy diżońskiej
  • 9 łyżek oliwy extra vergine
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

Etapy przygotowania

Przepisy na Wielkanoc

Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką wg Agnieszki i Marcina Kręglickich

Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy. Rozmrożony  bób  obieramy  ze  skórki  i  parzymy w posłodzonym i posolonym wrzątku. Jajka gotujemy na twardo, rzodkiewki myjemy i kroimy na  kawałki,  sałatę  płuczemy  i  osuszamy.
 
SOS:
wszystkie składniki dokładnie mieszamy, najlepiej energicznie potrząsając w zakręcanym słoiku.  Mieszamy  składniki  sałatki  z  sosem, przekrojone jajeczka układamy na wierzchu.

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!  
 Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
95

szpinakowa :D

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
13

medon

Ilosc dodanych przepisow:
168

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
203

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
230