Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 28 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44006
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wielkanoc

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką

Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką  shutterstock.com
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 8

Składniki

  • nieduży kalafior
  • 20 dag mrożonego bobu
  • cukier
  • sól
  • 10 jajek przepiórczych
  • pęczek rzodkiewek
  • rukiew wodna, rukola, roszponka lub inna sałata do wyboru
  • SOS:
  • utarty ząbek czosnku
  • 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • łyżka miodowej musztardy diżońskiej
  • 9 łyżek oliwy extra vergine
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

Etapy przygotowania

Przepisy na Wielkanoc

Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką wg Agnieszki i Marcina Kręglickich

Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy. Rozmrożony  bób  obieramy  ze  skórki  i  parzymy w posłodzonym i posolonym wrzątku. Jajka gotujemy na twardo, rzodkiewki myjemy i kroimy na  kawałki,  sałatę  płuczemy  i  osuszamy.
 
SOS:
wszystkie składniki dokładnie mieszamy, najlepiej energicznie potrząsając w zakręcanym słoiku.  Mieszamy  składniki  sałatki  z  sosem, przekrojone jajeczka układamy na wierzchu.

Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!  
 Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
219

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194