Przepisy kulinarne
Środa, 23 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43587
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wielkanoc

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem aczp
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 8

Składniki

  • - 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 łyżka mąki
  • - 1 łyżeczka masła
  • - 4 jajka
  • - dwa serki Almette śmietankowe plus 4 ząbki czosnku
  • - łosoś wędzony w plastrach 400g

Pyszna przystawka, doskonałe danie na śniadanie wielkanocne.

Etapy przygotowania

Na patelni podsmażamy z masłem szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz. odsączamy na sitku i studzimy. Żółtka dodajemy do szpinaku. Białka ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku, wsypujemy przesianą mąkę i mieszamy. Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15 min. w 190 st. Przestygnięty placek smarujemy serkiem i na to układamy łososia tak aby pokrył całość. Zwijamy jak roladę i zawijamy ściśle w folię do żywności. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
240

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!