Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43989
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wielkanoc

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Jaja faszerowane na Wielkanoc.

Jaja faszerowane na Wielkanoc. nina
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas gotowania: 7 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 6 jaj
  • 50 g sera pleśniowego typu Rokpol, Dor Blue itp
  • 2 łyżki śmietanki kremowej
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • pęczek szczypioru
  • 50 g płatków migdałowych
  • 1 niewielki ogórek sałatkowy
  • sól, pieprz czarny do smaku
  • kiełki rzodkiewki, brokuła lub takie, które lubisz
  • masło klarowane do smażenia

Stary przepis wielkanocny rodem z Wielkopolski lekko zmodyfikowany.

Etapy przygotowania

Jaja ugotuj na twardo, ostrym nożem przetnij je

 na pół ze skorupką, wydrąż delikatnie jaja zachowując skorupki.

Posiekaj (lub rozgnieć  widelcem) jaja, dodaj pokruszony ser, masło,

śmietankę i posiekany szczypior (część zostaw do dekoracji)

- wymieszaj dokładnie, dopraw solą i pieprzem.

Napełnij skorupki masą, panieruj w płatkach migdałowych i smaż na rozgrzanym

maśle klarowanym na niewielkim ogniu do chwili, aż migdały będą ładnie zarumienione.

Ułóż na talerzykach udekorowanych ogórkiem i szczypiorkiem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2889

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
5

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
31

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
213

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194