Przepisy kulinarne
Sobota, 29 Listopada 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44357
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wielkanoc

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Barszcz biały wielkanocny

Barszcz biały wielkanocny
Dodane przez:
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • * woda 1 litr
  • * żurek śląski o smaku wędzonego boczku 1/2 butelki lub zakwasu żytniego
  • * kiełbasa 2 kawałki
  • * mąka 1 łyżka
  • * kostka rosołowa 1 sztuka
  • * koperek 1 łyżka
  • * sól
  • * Vegeta
  • * chrzan do smaku
  • * 4 jaja

Bez barszczu nikt nie wyobraża sobie Wielkanocy. Ile rodzin tyle przepisów na żurek.

Etapy przygotowania

Wodę zagotować, dodać kostkę rosołową i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Gotować 5 minut następnie wlać dobrze wymieszany koncentrat żurku śląskiego i ponownie doprowadzić do wrzenia. Dodać chrzan. Mąkę rozprowadzić w małej ilości wody i zagęścić zupę. Doprawić do smaku i ponownie przegotować. Po zdjęciu z palnika wsypać koperek i pokrojone drobno jajka ugotowane na twardo.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
196

beniawojt

Ilosc dodanych przepisow:
6

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
214

Apetyt

Ilosc dodanych przepisow:
5

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
11

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
18

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2960

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
5