Przepisy kulinarne
Wtorek, 30 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wielkanoc

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Barszcz biały

Barszcz biały luna19
Dodane przez:
Czas przygotowania: 90 minut
Ilość porcji: 6

Składniki

  • 2-3 średnich białych kiełbasek
  • 30-40 dkg żeberek wieprzowych
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 biały barszcz Knorra
  • 1 szklanka słodkiej śmietany
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • majeranek
  • 1 ząbek czosnku
  • pół łyżeczki gorczycy białej
  • ziele angielskie
  • listek laurowy

Swiąteczny biały barszcz.

Etapy przygotowania

 

Ugotować żeberka do miękkość z marchewką pietruszką i cebulą .
potem warzywa i mięso wyjąć Do wywaru włożyć pokrojone kiełbaski
i rozdrobnione mięso . Doprowadzić do wrzenia.
Zmniejszyć płomień gazu gotować 10 minut . Doprawić do smaku przyprawami.
Barszcz biały rozrobić w 1/2 szklanki zimnej wody i wlać do barszczu w garnku.
Gotować 10 minut. Zaprawić śmietanką, dodać chrzan.
Włożyć do zupy pokrojone na połówki jajka . posypać natką pietruszki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
17.4.2011

Nie jest ważne że daje aromat, w sposób sztuczny(!!) dodaje smaku. Tylko czy dodaje? Wątpię. A wystarczyłoby nieco [I]serca [/I]włożyć, wykazać własnej inwencji więcej i nie iść na łatwiznę: ok 300 g (1,5 szkl) razowej pszennej mąki, 1 szklanka otrąb pszennych, 1 litr wody przegotowana lekko letnia (mal;o czasu do świąt), 1-2 ząbki czosnku. Wszystko wymieszać, przykryć i pozostawić w cieple. Na barszcz Wielkanocny akurat będzie gotowy.

 
17.4.2011

Ale ile tu jest innych zdrowych dodatków, oprócz samego proszku, który tylko nadaje głównego aromatu.

 
16.4.2011

na święta barszcz z torebki? u mnie na pewno nie





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405