Przepisy kulinarne
Niedziela, 26 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44224
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wielkanoc

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Bananowiec na zimno

Bananowiec na zimno reda
Dodane przez:
Czas przygotowania: 2 godzin

Składniki

  • biszkopty do wyłożenia tortownicy
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 galaretki agrestowe
  • ½ szklanki cukru pudru
  • 1 kostka masła
  • 1 łyżka kakao
  • 4 dojrzałe banany

ciasto do kawy

Etapy przygotowania

   

Miękkie masło ukręcić z cukrem, do tego dodać starte na grubej tarce banany i razem ukręcić.

 

Rozpuścić cytrynowe galaretki w połowie wody podanej na opakowaniu i wystudzić. Dodać do masy bananowej i razem dobrze wymieszać. Tortownicę wyłożyć biszkoptami biszkoptami i na nie wylać połowę masy. Do reszty dodać kakao kakao razem wymieszać.

 

Gdy masa w tortownicy stężeje, wyłożyć masę z kakao, gdy wszystko stężeje udekorować krążkami z banana. Na wierzch wylać galaretkę agrestową rozpuszczoną jak poprzednia. Zostawić do stężenia. Najlepiej wstawić na 2 – 3 godziny do lodówki.

 


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
22.2.2010

mmm pycha ;D





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
237

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
4

gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
11

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
210