Przepisy kulinarne
Wtorek, 29 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44009
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wielkanoc

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Babka budyniowa ze śmietaną

Babka budyniowa ze śmietaną  ja
Dodane przez:
Czas przygotowania: 70 minut

Składniki

  • 5 jajek,
  • szkl. śmietany 30%,
  • szkl. mąki,
  • 3 budynie waniliowe bez cukru (każdy po 40g),
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 i 1/3 szkl. cukru.

Babka nie wymaga zbyt wiele zachodu, jest puszysta, miękka i dosłownie rozpływa się w ustach;)

Etapy przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać na przemian budyń z mąką zmieszaną z proszkiem, dolewając śmietankę. Na koniec dodać ubite białka. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec 45 min w temp. 175st.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
29.4.2011

Wypróbowałam przepis dokładnie tak jest - rozpływa się





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
221

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194

Trippin

Ilosc dodanych przepisow:
55