Przepisy kulinarne
Sobota, 20 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44182
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wielkanoc

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Babciny przepis na Baranka Wielkanocnego

Babciny przepis na Baranka Wielkanocnego Agnieszka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 20 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Kaloryczność: 25 kcal
Ilość porcji: 1

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • CIASTO NA BARANKA:
  • 2 jaja
  • ½ szklanki cukru
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Babciny Przepis na Baranka Wielkanocnego

Etapy przygotowania

BABCINY PRZEPIS NA BARANKA WIELKANOCNEGO

Sposób wykonania:
Białka ubić, dodać cukier, żółtka, nadal ubijając. Pod koniec ubijania dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia.
Formę baranka dokładnie wysmarować tłuszczem i wylać do niej zawartość. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 160-170 °C. Ostudzić.
Z masła i kolorowych cukierków zrobić oczy i usta. Udekorować baranka czerwoną wstążką i bukszpanem. Całego baranka można także posypać cukrem pudrem.  Poukładać kolorowe jajeczka i inne dekoracje świąteczne.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404