Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Walentynki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wątróbka z kurczaka z cebulą.

Wątróbka z kurczaka z cebulą.
Dodane przez:
Czas przygotowania: 35 minut
Czas smażenia: 35 minut
Kaloryczność: 335 kcal
Ilość porcji: 1

Składniki

  • 500 g.wątróbki z kurczaka,
  • 4 cebule,
  • 1 dymka,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki oleju,
  • 4 łyżki sosu rybnego,
  • 2 łyżki wina ryżowego,
  • 1 łyżka brązowego cukru.

Warzywa umyć i oczyścić i poddusić.Wątróbki umyć,osuszyć i smażyć,doprawić sosem,winem i dym- -ką.

Etapy przygotowania

1.Czosnek i cebulę obrać i pokroić na talarki,a dymkę oczyścić,szczypior pokroić na kawa-

-łki,a cebulkę na talarki.

2.Poddusić ją na rozgrzanym oleju i zdjąć po chwili z patelni.

3.Wątróbki oczyścić,umyć i osuszyć papierem.Rozgrzać olej i dusić na nim cebulę z czos-

-nkiem z kilka minut.Dodać mięso i smażyć je z 2-3 min.aż sos  wypłynie  cały.

4.Doprawić wątróbki sosem rybnym,winem,cukrem i duszoną dymką.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36