Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 22 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44187
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Walentynki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryba w sosie smietanowym

Ryba w sosie smietanowym jwasowicz
Dodane przez:
Czas przygotowania: 30 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 2 filety bialej ryby (panga)
  • 2 lyzki masla
  • 15 eskalopkow sredniej wielkosci (jesli ktos lubi)
  • 1/2 szklanki rosolu lub wywaru rybnego
  • 1/4 opakowania mrozonej marchewki
  • 1 cebula
  • 3 zabki czosnku
  • 1 ped selera naciowego
  • 1/3 szkl groszku mrozonego
  • sol, pieprz
  • 250 ml smietany 18%
  • 1 lyzeczka czubata maki ziemniaczanej

Polecam

Etapy przygotowania

Pokroj filety z ryby w kawalki dopraw sola i pieprzem i obsmaz na masle, w osobnej glebszej patelni, zrumien najpierw cebule pokrojona w piorka, z selerem pokrojonym w kostke okolo 5-7 min.

Nastepnie dodaj zmiazdzony czosnek i zalej rosolem.

Dodaj  marchewke i groszek. Usmazona rybe i eskalopki. Calosc zalej smietana i dus na ogniu 5-7 min. W tym czasie wszystko zmieknie.

Make ziemniaczana wymieszaj w malej ilosci wody i zagesc potrawe.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
116

elapoetka

Ilosc dodanych przepisow:
4

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
207

chef7

Ilosc dodanych przepisow:
3

sport.96

Ilosc dodanych przepisow:
56

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
14

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2935

Ilosc dodanych przepisow:
404