Przepisy kulinarne
Wtorek, 30 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Walentynki

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Mięsne zawijasy

Mięsne zawijasy mroofkatka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • mięso na kotlety (wołowe, wieprzowe)
  • ogórki konserwowe
  • papryka konserwowa
  • cebula
  • grzybki marynowane
  • musztarda
  • przyprawy

Mięsne zawijasy, zrazy jak ktoś woli, są alternatywą dla znudzonych schabowych.

Etapy przygotowania

Mięso kroję w plastry i rozbijam. Przyprawiam do smaku. Każdy płat smaruję musztardą. Na to kładę paseczek ogórka, papryki, piórko cebuli i grzybek. Zawijam, końce spinam wykałaczką. Obsmażam na patelni i przekładam do garnka. Zalewam wodą i duszę. Gdy mięso będzie miękkie, sos zagęszczam mąką. Można podawać z ryżem, makaronem, ziemniakami...


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405