Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43574
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wigilia i Boże Narodzenie

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Wigilijny barszcz z grzybami okraszony cebulką

Wigilijny barszcz z grzybami okraszony cebulką kontakt1982
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 2 garści suszonych borowików lub podgrzybków
  • 2 l wody
  • butelka zakwasu na barszcz biały
  • sól,pieprz
  • 1 cebula posiekana w kostkę
  • 2-3 łyżki masła

Barszcz z grzybami co roku gości na naszym wigilijnym stole

Etapy przygotowania

1.Grzyby przepłukać,namoczyć na noc.Na drugi dzień nastawić grzyby razem z wodą i gotować na małym ogniu do miękkości.

2.Do grzybowego wywaru wlać  butelkę zakwasu ( jeśli nie lubimy zbyt kwaśnego można wlać mniej ).Doprawić do smaku solą i pieprzem.

3.Cebulę zeszklić na maśle.Barszczyk podawać ze świeżo ugotowanymi ziemniakami i ze skwarkami z cebulki.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
9

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!