Przepisy kulinarne
Środa, 1 Października 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44200
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wigilia i Boże Narodzenie

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Uszka wigilijne

Uszka wigilijne
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut
Czas gotowania: 4 minut

Składniki

  • ciasto na uszka:
  • mąka 45 dag
  • jajka 3 szt
  • woda ciepła 180 ml
  • farsz:
  • grzyby suszone 20 dag
  • bułka tarta 6 dag
  • cebula 10 dag
  • sól
  • pieprz

tradycyjna potrawa na Wigilie

Etapy przygotowania

Z mąki wody i jajek zagnieść ciasto na uszka.
Grzyby moczymy na noc. Gotujemy je godzinę w małej ilości wody. Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na oleju. Grzyby mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy bułkę tartą, cebulkę, doprawiamy solą i pieprzem.
Z ciasto rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty 4x4 cm, nakładamy po trochu farszu, zlepiamy boki a następnie dwa rogi.

Gotowe uszka rzucamy na osolonywrzatek i gotujemy ok 3-4 minut.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
21.12.2009

Wyglądają znakomicie:)





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

annimka

Ilosc dodanych przepisow:
1

wszelkieprzep

Ilosc dodanych przepisow:
1

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
406