Przepisy kulinarne
Piątek, 22 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wigilia i Boże Narodzenie

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Szczupak smażony - najprostszy

Szczupak smażony - najprostszy Babciagramolka
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Czas smażenia: 20 minut
Ilość porcji: 4

Składniki

  • 1 Kg filetów ze szczupaka ( bez skóry )
  • Sok z cytryny
  • Mąka
  • Oliwa + 1 łyżka masła do smażenia
  • Sól
  • Pieprz mielony

Jeśli uda mi się zdobyć to na Wigilię podaję oprócz karpia również szczupaka czy sandacza .

Etapy przygotowania

   

Filety pokroić na kawałki . Skropić sokiem z cytryny . Posolić i popieprzyć . Obtoczyć w mące .Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 8-10 minut z każdej strony . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .

 

 

 

Usmażone filety szczupaka jeśli nie zostaną zjedzone na bieżąco , można włożyć w zalewę octową lub galaretę .


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36