Przepisy kulinarne
Piątek, 18 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43571
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wigilia i Boże Narodzenie

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ

ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ katjusza
Dodane przez:
Czas przygotowania: 80 minut
Czas inny: 20 minut

Składniki

  • śledzie MATYJAS 8 sztuk
  • majonez mały słoik
  • cebula czerwona 3 sztuki średniej wielkości
  • jajka 3-4
  • ser żółty 30 dkg

W sam raz na święta i nie tylko...każda okazja jest dobra aby tego spróbować:)

Etapy przygotowania

Śledzie Matyjas namoczyć w mleku bądź wodzie ok. 1 godz.;

Misę wysmarować majonezem taką grubszą warstwę, potem wyłożyć śledzie pokrojone w większe kawałki (kwadraty);

Na to wrzucić pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę;

Do miseczki zetrzeć  ser żółty (połowę tego co mamy) i jajka na twardo (wcześniej ugotowane), na najdrobniejszej tarce, dodać majonezu, aby utworzyła się masa; wyłożyć to na na cebulę;

Na górę posypać starty żółty ser na grubych oczkach.

Wstawić do lodówki tak z 5-6 godzin przed podaniem na stół, żeby się przegryzło:)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
89

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Jagodziana Co

Ilosc dodanych przepisow:
9

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!