Przepisy kulinarne
Czwartek, 24 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43590
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wigilia i Boże Narodzenie

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Ryba po japonsku

Ryba po japonsku Dominika
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut
Czas gotowania: 20 minut
Kaloryczność: 180 kcal
Ilość porcji: 20

Składniki

  • 1 kg filetów z ryby
  • 2 duże cebule
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 słoik papryki konserwowych
  • przyprawa warzywna
  • maka
  • bułka tarta
  • 3 jajka (więcej lub mniej według potrzeby)
  • olej
  • Zalewa:
  • 2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki oleju
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 4 łyżki keczupu
  • 4 łyżki cukru ( u mnie z lekkim "czubem")
  • 4 łyżki octu
  • sól do smaku (opcjonalnie)*
  • pieprz (opcjonalnie)

Smakuje wysmienicie... słodko kwaśna, z chrupiącymi warzywami...mmmmm... . Bardzo gorąco polecam!!:)

Etapy przygotowania

Cebulę kroimy w drobną kostkę, a ogórki i paprykę w drobne słupki.

Filety rozmrażamy na tyle, aby mozna je był pokroić na mniejsze kawałki. Opłukane i osuszone posypujemy przyprawą typu vegeta. Zostawiamy na kilka minut. Następnie obtaczamy je w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Tak przygotowane filety smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone odsączamy na ręcznikach papierowych.

Wszystkie składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze ok. 3 minuty na małym ogniu.

Rybę i warzywa układamy warstwami, a następnie wszystko zalewamy przestudzoną zalewą.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
31.3.2013

przepyszna! kiedy moja babcia ją robi zawsze nie mogę sie oprzeć:)





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
ewasng2

Ilosc dodanych przepisow:
242

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1061

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
91

Cukier Puder

Ilosc dodanych przepisow:
2

karolina12-34

Ilosc dodanych przepisow:
18

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
68

yzka

Ilosc dodanych przepisow:
1

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!