Przepisy kulinarne
Piątek, 6 Marca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44611
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wigilia i Boże Narodzenie

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Lukier do pierników

Lukier do pierników Magdalena Sulejewska
Dodane przez:
Czas przygotowania: 5 minut
Ilość porcji: 20

Składniki

  • 1 białko jaja kurzego
  • 1 szklanka cukru pudru
  • barwniki spozywcze (opcjonalnie)

Malujemy lukrem.

Etapy przygotowania

Ucieramy białko mikserem dodając stopniowo cukier puder. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Najlepiej jest przesiać cukier puder w celu uniknięcia grudek.

Zwijamy pergamin w "tutkę" napełniamy łyżeczą, wyciskamy na pierniki:)


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze

 
18.12.2009

Pięknie wyglądają takie pierniczki:) ten piękny świąteczny czas:)

 
18.12.2009

Jutro piekę pierniki, właśnie szukałam przepisu na lukier. Dzięki, wykorzystam.

 
17.12.2009

ha ogladałam wczoraj program cukierniczy James Martina i widziałam jak własnei z takich tutek wyciskał cienko polewe .. teraz wiem jak to zrobic. dzieki za rady.





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3010

Bez Cukru

Ilosc dodanych przepisow:
2

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
13

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
2

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
18

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
109

_Milena_

Ilosc dodanych przepisow:
62