Przepisy kulinarne
Poniedziałek, 28 Lipca 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44006
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wigilia i Boże Narodzenie

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapusta zasmażana z grzybami

Kapusta  zasmażana z grzybami buciol78
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 70 dag. kiszonej kapusty
  • 4 małe cebule
  • 100g. grzybów leśnych wcześniej moczonych i ugotowanych
  • 50g. margaryny dobrej jakości
  • 2-3 liścia laurowego
  • 2-3 ziela angielskiego
  • sól,pieprz,maggi do smaku
  • 1 łyżka mąki pszennej

Na wigilijny stół

Etapy przygotowania

Kapustę kiszoną płuczemy kroimy.Wrzucamy do rondla zalewamy nie wielką ilością wody tak do połowy objętości kapusty,dodajemy liść i ziele,odrobina soli.gotujemy do miękkości.W trakcie gotowania kapusty,cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.Grzyby również w drobną kosteczkę i razem z cebulą podsmażamy na patelni z dodatkiem margaryny,dodajemy mąkę robiąc tak zwaną zasmażkę.wrzucamy do kapusty energicznie mieszając aby nie powstały grudy.Sprawdzamy smak.gotujemy kapustę jeszcze kilka minut,aby zasmażka zagęściła kapustę.Smacznego


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2896

buciol78

Ilosc dodanych przepisow:
219

trufelek

Ilosc dodanych przepisow:
33

Radek pl

Ilosc dodanych przepisow:
1

osiemnasciedn

Ilosc dodanych przepisow:
6

KaroOolcia

Ilosc dodanych przepisow:
70

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
194