Przepisy kulinarne
Środa, 22 Kwietnia 2015. Ilość przepisów w serwisie: 44685
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wigilia i Boże Narodzenie

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapusta zasmażana z grzybami

Kapusta  zasmażana z grzybami buciol78
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 70 dag. kiszonej kapusty
  • 4 małe cebule
  • 100g. grzybów leśnych wcześniej moczonych i ugotowanych
  • 50g. margaryny dobrej jakości
  • 2-3 liścia laurowego
  • 2-3 ziela angielskiego
  • sól,pieprz,maggi do smaku
  • 1 łyżka mąki pszennej

Na wigilijny stół

Etapy przygotowania

Kapustę kiszoną płuczemy kroimy.Wrzucamy do rondla zalewamy nie wielką ilością wody tak do połowy objętości kapusty,dodajemy liść i ziele,odrobina soli.gotujemy do miękkości.W trakcie gotowania kapusty,cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.Grzyby również w drobną kosteczkę i razem z cebulą podsmażamy na patelni z dodatkiem margaryny,dodajemy mąkę robiąc tak zwaną zasmażkę.wrzucamy do kapusty energicznie mieszając aby nie powstały grudy.Sprawdzamy smak.gotujemy kapustę jeszcze kilka minut,aby zasmażka zagęściła kapustę.Smacznego


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

fot. shutterstock.com
gwiazdeczka20

Ilosc dodanych przepisow:
15

samsos

Ilosc dodanych przepisow:
25

JustynaDzasta

Ilosc dodanych przepisow:
21

gastrosfera1

Ilosc dodanych przepisow:
7

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
117

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
223

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3032

Katkabx

Ilosc dodanych przepisow:
1