Przepisy kulinarne
Niedziela, 20 Kwietnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 43576
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wigilia i Boże Narodzenie

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

Kapusta zasmażana z grzybami

Kapusta  zasmażana z grzybami buciol78
Dodane przez:
Czas przygotowania: 40 minut

Składniki

  • 70 dag. kiszonej kapusty
  • 4 małe cebule
  • 100g. grzybów leśnych wcześniej moczonych i ugotowanych
  • 50g. margaryny dobrej jakości
  • 2-3 liścia laurowego
  • 2-3 ziela angielskiego
  • sól,pieprz,maggi do smaku
  • 1 łyżka mąki pszennej

Na wigilijny stół

Etapy przygotowania

Kapustę kiszoną płuczemy kroimy.Wrzucamy do rondla zalewamy nie wielką ilością wody tak do połowy objętości kapusty,dodajemy liść i ziele,odrobina soli.gotujemy do miękkości.W trakcie gotowania kapusty,cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.Grzyby również w drobną kosteczkę i razem z cebulą podsmażamy na patelni z dodatkiem margaryny,dodajemy mąkę robiąc tak zwaną zasmażkę.wrzucamy do kapusty energicznie mieszając aby nie powstały grudy.Sprawdzamy smak.gotujemy kapustę jeszcze kilka minut,aby zasmażka zagęściła kapustę.Smacznego


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Joanna 55

Ilosc dodanych przepisow:
1058

Ika Ryszka

Ilosc dodanych przepisow:
90

marysias

Ilosc dodanych przepisow:
109

Dzi

Ilosc dodanych przepisow:
12

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
181

kondzii

Ilosc dodanych przepisow:
1

magdelka

Ilosc dodanych przepisow:
1

Klaudusia2008

Ilosc dodanych przepisow:
2

Newsletter

Kulinarne propozycje na weekend!
Podaj swój adres email. Co piątek nowa porcja kulinarnych inspiracji oraz konkurs z nagrodami!