Przepisy kulinarne
Czwartek, 21 Sierpnia 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44052
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wigilia i Boże Narodzenie

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

GALARETA Z KARPIA

GALARETA Z KARPIA
Dodane przez:
Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

  • 1 kg karpia
  • 1 cebula
  • 7 łżeczek żelatyny
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • lisc laurowy
  • 1 marchew pokrojona w krazki
  • seler
  • pietruszka
  • ziele angielskie
  • sól, cukier, pieprz

Bardzo smaczna galareta z karpia

Etapy przygotowania

Włoszczynznę umyć i obrać. Warzywa zalać 2 litrami wody, dodać ziele angielskie i sól. Gotować przez ok. 60minut.  Oczyszczonego karpia pokroić w dzwonka i dodać do wywaru z warzyw. Gotować na małym ogniu tak aby odchodzil od osci ( czas okolo 30 minut).Karpia wyjąć, osączyć, usunąć ości. Wywar przecedzic przez sitko ,oddzielic wazywa.
Do wywaru dodac zelatyne i rozmieszac ja .
Gotowe mieso z karpia porozdzielac do salaterek ,dodac warzywa ( marchewka,pietruszka ,mozna rowniez dodac groszek konserwowy)i zalac wywarem.Odstawic na okolo 4 godziny do stezenia.Po tym czasie galareta z karpia jest gotowa do spozycia .
SMACZNEGO


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Tagi

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

Ilosc dodanych przepisow:
403

Le Parle Na O

Ilosc dodanych przepisow:
2

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
202

Renia_Kawa

Ilosc dodanych przepisow:
96

karita

Ilosc dodanych przepisow:
111

KuchniaDoroty

Ilosc dodanych przepisow:
1

medon

Ilosc dodanych przepisow:
167

lena33

Ilosc dodanych przepisow:
36