Przepisy kulinarne
Piątek, 31 Lipca 2015. Ilość przepisów w serwisie: 45044
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wigilia i Boże Narodzenie

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

FASZEROWANY MAKARON

FASZEROWANY MAKARON Marta
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Ilość porcji: 4

Składniki

  • ● opakowanie makaronu muszle duże
  • ●olej
  • ● 1 duży pomidor
  • ● 25 dag fety
  • ● 4 łyżki jogurtu
  • ● po 2 łyżki posiekanego szczypioru, oregano
  • ● pieprz
  • ● przyprawa włoska
  • ● cebula
  • - 6 pieczarek
  • - taryt żółty ser

Moje odkrycie 2010

Etapy przygotowania

Muszle ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Odcedź. 1 duży pomidor sparz i obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Pieczarki pokroj w kosę  - pzysmaż na oleju. Ser fetę i  jogurt wymieszaj z pomidorami i połową zieleniny i pieczarkami, przypraw do smaku pieprzem i przyprawą włoską. Farszem napełnij muszelki. Ułóż je w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Skrop olejem, posyp pozostałymi ziołami , papryką i cebulą. Zapiekaj ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180OC. Podawaj udekorowane cząstkami pomidorów, listkami bazylii i krążkami cebul. Przed zapiekaniem posyp danie startym żółtym serem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

shutterstock.com
Camilla24

Ilosc dodanych przepisow:
29

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
3128

kuchareczka22

Ilosc dodanych przepisow:
186

mlemmlem

Ilosc dodanych przepisow:
3

Vanek1

Ilosc dodanych przepisow:
121

emma1

Ilosc dodanych przepisow:
16

zinas

Ilosc dodanych przepisow:
3

beatkaa153

Ilosc dodanych przepisow:
376