Przepisy kulinarne
Wtorek, 30 Września 2014. Ilość przepisów w serwisie: 44198
Zarejestruj się
Zapomniałem hasła facebook

Wigilia i Boże Narodzenie

 
Pomniejsz czcionkę Powiększ czcionkę

FASZEROWANY MAKARON

FASZEROWANY MAKARON Marta
Dodane przez:
Czas przygotowania: 1 godzin
Ilość porcji: 4

Składniki

  • ● opakowanie makaronu muszle duże
  • ●olej
  • ● 1 duży pomidor
  • ● 25 dag fety
  • ● 4 łyżki jogurtu
  • ● po 2 łyżki posiekanego szczypioru, oregano
  • ● pieprz
  • ● przyprawa włoska
  • ● cebula
  • - 6 pieczarek
  • - taryt żółty ser

Moje odkrycie 2010

Etapy przygotowania

Muszle ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Odcedź. 1 duży pomidor sparz i obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Pieczarki pokroj w kosę  - pzysmaż na oleju. Ser fetę i  jogurt wymieszaj z pomidorami i połową zieleniny i pieczarkami, przypraw do smaku pieprzem i przyprawą włoską. Farszem napełnij muszelki. Ułóż je w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Skrop olejem, posyp pozostałymi ziołami , papryką i cebulą. Zapiekaj ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180OC. Podawaj udekorowane cząstkami pomidorów, listkami bazylii i krążkami cebul. Przed zapiekaniem posyp danie startym żółtym serem.


Oceń przepis

Zobacz jak głosują użytkownicy

Zobacz również

Komentarze





REKLAMA

Sonda

MojeGotowanie

Ilosc dodanych przepisow:
2942

Gastrosfera

Ilosc dodanych przepisow:
209

Ilosc dodanych przepisow:
1

Ilosc dodanych przepisow:
405